50x50 - En högtidsdag med omtanke

Ge en gåva
Skapad av:
Maine Carlhed
Samlar in till:
Aldrig Ensams allmänna arbete

50x50 - En högtidsdag med omtanke

Jag startar den här insamlingen till förmån för ALDRIG ENSAM
och vill tillägna min högtidsdag till omtanke om oss/dem som lider av ångest och mörka tankar. Självmordstankar. Ingen människa ska behöva vara ensam med sina tankar. Sådana tankar bara kommer och tro mig, de är inga tankar man vill ha i inledningsskedet. Men om din vän eller familjemedlem ändå drabbas:


1. Fråga, stanna kvar, lyssna "Hur länge och varför känner du såhär?"
2. Bekräfta känslan "Nu mår du fruktansvärt dåligt"
3. Formulera mottankar, tröst
4. Lyft fram det unika i den sköna underbara människan
5. Ta ställning. "Jag vill att du lever"
6. Hur mår du? - Engagera dig, bry dig om och låt henne/honom berätta ofta.
7. Självmordstankar är inte hot, utan smärta
8. Gör något konkret, bred en smörgås
9. Våga tjata - en depression kan vara envis
10. Fråga hur du bäst kan stötta, ta hand om dig själv och ditt eget välmående för att kunna vara ett stöd i längden och så att relationen ska bevaras. Ta hjälp av andra om du behöver och om det blir akut ring 112.

//Maine


"Var sjätte timme är det en person som tar sitt liv i Sverige. Det är fyra människor varje dag, och 1 500 personer varje år. Vi måste både prata om och ändra på detta!

På Aldrig Ensam arbetar vi förebyggande genom att utbilda och förbättra människors kunskaper kring psykisk ohälsa. Vi arbetar också stödjande med telefonrådgivning med leg. psykolog och Aldrig Ensam Gården.

Din gåva till Aldrig Ensam används till arbetet med att förebygga psykisk ohälsa och förhindra självmord samt till att stödja de som drabbats och deras anhöriga. Vi använder din gåva på ett sätt som gör verksamheten hållbar – både på kort och lång sikt.

Den övergripande idén är att fler unga ska söka vård för sin psykiska ohälsa. Det här sker genom att tillhandahålla information på Internet till allmänheten för att bättra på kunskaperna, reducera fördomarna och därmed sudda ut den skam/tabu som idag råder kring ämnet. Den primära målgruppen är unga vuxna (18-25år), men informationen ska finnas tillgänglig för den breda massan. Konceptet är inte unikt, men varje budskap har rötterna i min egna historia och den är inte lik någon annans. Genom nytänkande och kreativa marknadsföringsstrategier kommer informationen nå ut genom bruset och fram till de potentiella mottagarna. Vårt mål är att psykisk ohälsa ska bli socialt accepterat och därmed leda till att fler människor vågar söka och få vård. Liv ska räddas, sjukdomar ska normaliseras och all skam/tabu ska suddas ut, för evigt." /Aldrig Ensam
Ge en gåva
1 100 kr
44%
0 Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • Anonym Anonym gav 200 kr

  Maine Carlhed Maine Carlhed: Tack ❤
 • Anonym Anonym gav 300 kr

  Maine Carlhed Maine Carlhed: Tack ❤
 • DEANNA RYLANDER DEANNA RYLANDER gav 100 kr

  Maine Carlhed Maine Carlhed: Tack ❤
 • Anna Söderberg Anna Söderberg gav 200 kr

  🌿🌷GRATTIS Maine🌷🌿 Syftet med din insamling stöttar vi av hela hjärtat! Vi önskar dig en jättefin Födelsedag! Kram från Anna o Ulf

  Maine Carlhed Maine Carlhed: Tack ❤
 • Ulrika Mi Berggren Ulrika Mi Berggren gav 100 kr

  Så viktigt att arbeta för psykisk hälsa, mot ensamhet och att motverka suicid.

  Maine Carlhed Maine Carlhed: Tack ❤
 • Carola Carlhed Carola Carlhed gav 200 kr

  Maine Carlhed Maine Carlhed: Tack ❤